Een glaszetter vergelijken en kiezen

Bent u op zoek naar nieuw dubbel glas? Heeft u glasschade of wilt u glas verwerken in uw interieur? Dan is het slim om een glaszetter in te schakelen. Een glaszetter heeft kennis en ervaring in het plaatsen van glas. Hierbij is het belangrijk dat glas op een goede en veilige manier wordt geplaatst. Laat het daarom altijd doen door een vakbekwame glaszetter. Door glaszetters te vergelijken is het mogelijk om de beste glaszetter te vinden die qua service en kosten volledig past bij uw wensen en eisen. Door glaszetters onderling te vergelijken weet u direct wat u kunt verwachten aan glaszetterskosten en komt u bovendien niet voor ongewenste verrassingen te staan.

Wat doet een glaszetter?

Dubbel glas

Bent u op zoek naar glas dat u jarenlang wooncomfort én besparing gaat opleveren? Dubbele beglazing bezorgt u deze voordelen. Daarnaast is het ook inbraakwerend. Maar wat is dubbel glas? Dubbel glas bestaat uit minimaal twee glasplaten. Tussen de glasplaten zit een laag die een isolerende werking heeft. Daarom wordt dubbel glas ook wel isolatieglas genoemd. Bij standaard dubbele beglazing zit er tussen de 2 glasplaten een laag lucht. Bij HR beglazing (hoogrendements beglazing) is dat een laag edelgas. Dit edelgas isoleert beter dan lucht waardoor HR glas een hogere isolatiewaarde heeft. HR glas is verkrijgbaar in verschillende klassen, aangegeven met plusjes. Hoe meer plusjes, des te hoger de isolatiewaarde. Momenteel is HR++ glas de meest gekozen variant. Dit komt door de hoge isolatiewaarde en betaalbare prijs.

Enkel glas

Bent u van plan enkel glas te gebruiken? Dit wordt vaak gebruikt in binnenruimtes, zoals het glas in schuifdeuren, daken van serres of douchedeuren. Deze glassoort is zeer geschikt voor o.a. slijpbewerkingen of facet bewerkingen. Enkel glas is er in meerdere kleuren en zowel in standaard maten als op maat te bestellen, zodat het altijd past bij zowel uw interieur als exterieur.

Glas-in-lood

Bent u op zoek naar iets moois voor uw huis? Glas-in-lood ramen zijn prachtige sfeermakers en geven uw huis een karakteristieke uitstraling. Deze ramen bestaan uit kleine stukjes blank of gekleurd glas die zijn gezet in een loodstrip. Dit kan in alle vormen en patronen worden gemaakt. Glas in lood wordt vaak toegepast in een monumentaal pand, oude herenhuizen en kerken. Maar ook in nieuwe huizen waar een authentieke uitstraling gewenst is, kunt u glas in lood toepassen. Denk hierbij aan paneeldeuren, schuifdeuren, koepels, keukenachterwanden etc.

Glazen interieur

Bent u bewust van het gebruik van glas in uw interieur? Glas komt namelijk veel voor in meubelstukken. Denk bijvoorbeeld aan kasten, tafels, douchewanden, spiegels, deuren etc. Daarnaast is het gebruik van interieur glas en design glas enorm toegenomen. Interieur glas is zeer geschikt als u houdt van heldere kleuren, prachtige lichtinval en natuurlijke elementen. U kunt bij onze aangesloten glaszetters terecht voor enorm veel glas toepassingen.

Glasschade

Heeft u glasschade? Dan wilt u dit zo snel mogelijk repareren. Een gebroken ruit in een raam kan zorgen voor flinke tocht en bovendien staat een inbreker zo bij u in de huiskamer. Maar welke acties moet u ondernemen bij glasschade? Ga altijd eerst na of u verzekerd bent tegen glasschade. Dit hangt onder andere af van de polis die u heeft en de manier waarop de schade is ontstaan. Daarna kunt u zich oriënteren op de verschillende glassoorten die hierboven staan uitgelegd. Voordat u contact opneemt met een glaszetter is het slim om vast na te denken wat uw budget is voor het vervangen of herstellen van het raam. Ook kunt u zich alvast oriënteren op de prijzen van het vervangen of herstellen van glas. Wij raden aan om verschillende glaszetters uit uw regio met elkaar te vergelijken. Op glaszettervergelijker kunt u gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U dan maximaal 6 offertes van verschillende glaszetters bij u in de buurt.

Glaszetter vergelijken

Het is raadzaam om de verschillende diensten van glaszetters te vergelijken. Niet elke glaszetter hanteert dezelfde service. Bij het vergelijken van glaszetters is het handig om niet alleen naar de verschillen in prijs en eventueel de aangeboden diensten te kijken, maar ook ervaringen van anderen kunnen van cruciaal belang zijn om de juiste keuze te kunnen maken. Het vergelijken kan in alle rust thuis of op kantoor gebeuren, waarbij via diverse opties de beste glaszetter voor uw situatie gevonden kan worden.

Kosten glaszetter

Het inschakelen van een glaszetter brengt kosten met zich mee. Deze kosten zijn vaak afhankelijk van de glassoort, de oppervlakte in m2 en het aantal arbeidsuren. Voor nieuw dubbel glas met een raamoppervlakte van 20 m2 in een tussenwoning betaald u gemiddeld €2.500 tot €2.800. Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat u bij goed isolatieglas fors bespaard op uw energierekening. In deze situatie zou u gemiddeld €250 per jaar besparen.

De voordeligste glaszetter bij u in de buurt vindt en vergelijkt u via de gratis offertetool op deze pagina. Vul uw postcode in en vraag gratis vrijblijvende offertes aan van glaszetters in uw regio.